Hotel van Eetvelde en het Atelier Rogiers

09/10/2023 - 10:00 à 12:00 | Culturele activiteiten

 

Victor Horta bouwde op de nr 4 Palmerstonlaan één van zijn meest gedurfde woning. Bouwheer was Baron van Eetvelde, staatssecretaris van de Congostaat en vertrouwensfiguur van koning Leopold II. Het huis is opgevat om officiële ontvangsten te organiseren voor de politieke wereld. Het huis, gebouwd in 1895 is stapsgewijs vergroot. Het luxueuze interieur baadt in een zee van licht  en kijkt over de vijvers van St Joost, waardoor het lijkt dat men in een Engels park woont.

Het hotel Van Eetvelde is UNESCO werelderfgoed.

Nadien bezoeken we het atelierhuis van  Arthur Rogier dat gebouwd werd door architect Paul Hamesse. Deze plaatste een riant atelier pontificaal bovenop een relatief klein woonoppervlak. Zo werd het belang van de kunst in relatie tot wooncomfort benadrukt. Dit atelier werd onlangs volledig gerenoveerd.

 

Plaats:
Palmerstonlaan 4,

 

Hotel van Eetvelde en het Atelier Rogiers

 

53.00€ / lid

Gelieve in te loggen!

 

Terug