Ontdekking van de wijk van Elsene, haar begraafplaats en atelier Kinga

06/06/2023 - 10:00 à 16:30 | Culturele activiteiten

 

De begraafplaats van Elsene is een weerspeigeling van de plaatselijke geschiedenis. Men vindt er een overzicht van 200 jaar architectuur, kennis, kunde, ambacht en symboliek en ook een weerklank van de verschillende architecturale, religieuze en filosofische stromingen.Men wandelt door site als een stad in het klein. Er liggen heel wat bekende mensen begraven, zoals Victor Horta, Eugène Ysaye, Ernest Solvay, Constantin Meunier.

Tweetalig bezoek.

Na de lunch bezoeken we het atelier van Kinga en Anatoly Stolnikoff, beter gekend onder de naam Kinganatoly. Pluridisciplinaire kunstenaars, zijn zij ook belgische plastische artiesten die werken volgens een techniek daterende uit de 13de eeuw.

Kinga zal ons persoonlijk rondleiden .

Frantalig bezoek.

Afspraak om 9u45 aan de ingang van de begraafplaats.

Plaats:
1050 Elsene, steenweg op Boendael 478

 

Ontdekking van de wijk van Elsene, haar begraafplaats en atelier Kinga

 

50.00€ / lid

Gelieve in te loggen!

 

Terug