Wat niet kan worden geheeld, moet worden gestreeld ! (Vondel)

16/03/2021 - 11:00 à 12:30 | Lunchdebatten

 

Barones Carla MOLENBERGHS

Directeur van het Huis Perrekes.

Carla Molenberghs stond in 1986 mee aan de wieg van een bijzonder initiatief, dat bekend is als “Huis Perrekes”, hetgeen staat voor kleinschalig wonen, zorg en begeleiding op maat voor mensen met dementie. Tot op vandaag blijft het een innoverend project, een reactie op de gangbare kijk op dementie. Immers er wordt niet vertrokken vanuit een medische benadering op zorg maar vanuit een menselijk benadering : hoe kan dit individu vanuit zijn of haar achtergrond op de beste manier het dagelijks leven verder zetten, niet kijkend naar de beperking, maar eerst en vooral naar alles wat wel nog kan. 
Voor haar niet aflatende inzet werd Carla Molenberghs in 2018 door koning Filip geadeld.

Luister talrijk naar dit aangrijpende verhaal!

Nederlandstalige voordracht

 

Plaats:
Videoconferentie

 

Wat niet kan worden geheeld, moet worden gestreeld ! (Vondel)

 

10€ / lid

Gelieve in te loggen!

 

Terug