HET ARBORETUM VAN WESPELAAR en HET DOMEIN VAN HERKENRODE

02/04/2020 - 09:10 à 17:30 | Culturele activiteiten

 

Philippe de Spoelberch, een gepassioneerd dendroloog, vestigde zich in de jaren 1970 te Herkenrode en begon er aan de uitbouw van zijn botanische collecties. Al snel werd duidelijk dat de privé tuin te klein werd om al die planten te herbergen. De collectie werd midden jaren 1980 uitgebreid naar het noorden en zo ontstond het Arboretum Wespelaar, ondertussen uitgegroeid tot een plantenverzameling van wereldformaat. Ze telt ongeveer 2000 verschillende variëteiten samengebracht in het 20ha grote park. Speciale aandacht gaat naar bomen en struiken van gekende, wilde origine.

Na de lunch verkennen wij het domein Herkenrode, een 10ha landschappelijk park van 1880, met een formele tuin, een kwekerij- en een moestuin. De eigenaar heeft er de voorbije 40 jaren meer dan 10.000 bomen en struiken geplant en elk jaar breidt de collectie uit.

Geleide bezoeken in het Frans.

Met wandelschoenen of laarzen!

Of om 10u00 ter plaatse aan het Arboretum, Grote Baan 63 in 3150 Wespelaar (Haacht)

Inbegrepen in de prijs: de begeleide bezoeken en de lunch.

Geen inschrijving zonder betaling.

Vervoer met eigen wagen.

Minimum 15; maximum 30 personen.

 

 

Plaats:
afspraak aan Sint-Annakasteel en vertrek naar Wespelaar (+/-30 km).

 

HET ARBORETUM VAN WESPELAAR en HET DOMEIN VAN HERKENRODE

 

48€ / lid

Gelieve in te loggen!

 

Terug