KUNSTCOLLECTIE PETER RODRIGUES & VAN EYCK OPTISCHE REVOLUTIE

05/03/2020 - 10:45 à 18:00 | Culturele activiteiten

 

Ondernemend kunstverzamelaar Peter Rodrigues toverde een gewezen schoenfabriek in Merelbeke om tot een tentoonstellingsruimte en bijkomend een bio brouwerij. Op de bovenste verdieping installeerde hij er zijn monumentale werken van o.a. Rinus Van de Velde, Robert Kusmirowski en Sandra Thion. Nederlandstalige rondleiding.

In de namiddag om 16u10 bezoeken we de Van Eycktentoonstelling “Een optische revolutie” in het Museum voor Schone Kunsten.Wereldwijd zijn er van Jan Van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard, waarvan de helft afreist naar Gent. Hier worden ze samengebracht met werken uit het atelier van Van Eyck, kopieën van intussen verdwenen schilderijen en meer dan 100 topstukken uit de late middeleeuwen. Rondleiding in het Frans.

Tussen de lunch en deze tentoonstelling kunnen de liefhebbers het S.M.A.K. bezoeken voor een tentoonstelling van Martin en Bautres (niet inbegrepen in de prijs).

Einde van de dag omstreeks 18u00.

Lunch in Munte.

Inbegrepen in de prijs: de 2 gegidste bezoeken en de lunch.

Vervoer met eigen wagen.

Geen inschrijving zonder betaling.

Maximum 20 personen.

Plaats:
Hundelgemsesteenweg 310 in 9820 Merelbeke

 

KUNSTCOLLECTIE PETER RODRIGUES & VAN EYCK OPTISCHE REVOLUTIE

 

84€ / lid

Gelieve in te loggen!

 

Terug