M HKA Laure PROUVOST & PLANTIN-MORETUS Museum

14/03/2019 - 10:30 à 16:30 | Culturele activiteiten

 

In de voormiddag bezoeken we in het Mkha de grote tentoonstelling van de Franse kunstenares Laure Prouvost. Ze biedt een breed overzicht van Prouvosts carrière, met een belangrijke selectie van haar vormende “monoloog”-videowerken tot en met haar recente grote installaties, en tracht zo het werk te tonen van een kunstenares die door diverse artistieke talen een complex denkpatroon ontwikkelt. Deze retrospectieve neemt een duik in de filosofische dieptes van Prouvosts werk en biedt een uniek moment om stil te staan bij het werk van iemand die als een van de meest originele kunstenaars van haar tijd wordt gezien.
Prouvost won de Max Mara Prize in 2012 en de Turner Prize in 2013. In 2019 zal ze Frankrijk vertegenwoordigen op de 58ste Biënnale van Venetië. Ze woont en werkt in Antwerpen.

Na een lunch met prachtig uitzicht over de Schelde gaan we naar het Plantin-Moretusmuseum dat haar deuren heropend heeft. Christoffel Plantijn is een intellectueel met een neus voor zaken. Even voor 1550 verruilt hij Frankrijk voor Antwerpen. Vijf jaar later start hij zijn eigen drukkerij die hij uitbouwt tot de grootste ter wereld. Samen met zijn schoonzoon Jan Moretus waren zij een revolutionair duo. Zij waren de eerste drukkers op industriële schaal. De Steve Jobs en Mark Zuckerberg van hun tijd!

10u30: afspraak aan het kiosk op de Groenplaats.
Eigen vervoer – parking onder de Groendplaats.

Einde bezoeken om 16u30.

De prijs bevat de ingangsgelden en geleide bezoeken in het Frans en het restaurant. Geen inschrijving zonder betaling.
Maximum 15 personen.

 

Plaats:
Kiosk Groenplaats in 2000 Antwerpen

 

M HKA Laure PROUVOST & PLANTIN-MORETUS Museum

 

95€ / lid

Gelieve in te loggen!

 

Terug