COLLECTIE OUDE GLASKUNST en INCA DRESS-CODE

07/02/2019 - 10:00 à 15:45 | Culturele activiteiten

 

Deze verzameling is één van de grootste collecties Oude Glaskunst van Europa. Valérie Montens, curator, gidst ons doorheen de geschiedenis van de glaskunst van de Oudheid tot de Industriële Revolutie met nadruk op de pracht en praal van sommige objecten: Venetiaans glas uit de 16de en 17de eeuw alsook gegraveerd glas uit de 17de en 18de eeuw. Van Italië, Nederland, Catalonië of Engeland, of het nu kelken, bekers, of coupes zijn, alles is om ter mooist.

Na de lunch bezoeken we de tentoonstelling Inca dress code. De Amerikaanse collecties van het Museum worden beschouwd als de mooiste en rijkste binnen Europa. De meeste mensen kennen de verschillende culturen van de Andes (Peru, Bolivia en Chili). Over hoe deze volkeren leefden of gekleed gingen is bij het brede publiek vaak minder geweten. Textiel bezat een bijzondere status omdat het gezien werd als een zeer waardevol product: de Inca’s gebruikten het niet enkel om zich te kleden, maar ook als symbool van macht en identiteit, als offerande of als ruilmiddel.

10u00 stipt : afspraak in de hall van het Museum.
Einde van de bezoeken omstreeks 15u45.

De prijs bevat de twee in het Frans geleide bezoeken. Geen inschrijving zonder betaling.
Maximum 15 personen.

Mogelijkheid tot lunchen in het restaurant van het museum, niet inbegrepen in de prijs.

Plaats:
Museum Kunst & Geschiedenis (voormalig Jubelparkmuseum) in 1000 Brussel

 

COLLECTIE OUDE GLASKUNST en INCA DRESS-CODE

 

36€ / lid

Gelieve in te loggen!

 

Terug