CAFE ROMBOUTS – HOTEL AUGUST – GROENKWARTIER - ZURENBORG & privé bezoek

04/06/2020 - 09:45 à 16:00 | Culturele activiteiten

 

ANTWERPEN: KOFFIE ROMBOUTS – HOTEL AUGUST – GROENKWARTIER EN DE ZURENBORG met PRIVE BEZOEK.

Koffiebranderij Rombouts,gebrevetteerd Hofleverancier van België, introduceerde voor de Expo 58 de individuele koffiefilter, kocht in 1968 het Franse Cafés Malonge. In de jaren 90 bracht Rombouts een reeks fairtrade-producten op de markt en introduceerde het een espressoapparaat met koffiepads. In België is dit bedrijf een belangrijke partner voor de horecasector. Tweetalige rondleiding.

We lunchen in het pas door Vincent Van Duysen gerenoveerde August-hotel op de site van het voormalige Militair Hospitaal met thans een fonkelnieuw hospitality project, ondergebracht in vijf verschillende gebouwen die vroeger deel uitmaakten van het Augustinessenklooster.

Vervolgens ontdekken we met een gids het Groenkwartier en de Zurenborg, twee wijken die “hip” worden. Zurenborg is misschien wel de mooiste buurt van Antwerpen. Terecht trots toont ze verbaasde bezoekers haar art nouveau-gevels, elegante straten en pleinen. Maar hét klapstuk is de 19de-eeuwse Cogels-Osylei: sublieme architectuur van rond de vorige eeuwwisseling. We eindigen deze dag met een bezoek bij een privé verzamelaar. Franstalige gids

Met eigen vervoer.

Geen inschrijving zonder betaling.

Maximum 20 personen.

Plaats:
afspraak bij koffie Rombouts, Antwerpsesteenweg 136 te 2630 Aartselaar

 

CAFE ROMBOUTS – HOTEL AUGUST – GROENKWARTIER - ZURENBORG & privé bezoek

 

69€ / lid

Gelieve in te loggen!

 

Terug