BANAD (Brussel’s Art nouveau Art deco) twee interieurs bezoeken

28/03/2019 - 10:00 à 12:30 | Culturele activiteiten

 

Op de Louizalaan staat het meesterwerk van Victor Horta, het hotel Solvay.
Van 1894 tot 1898 bouwde Horta voor Armand Solvay, zoon van de beroemde industrieel, de meest prestigieuze herenwoning in art-nouveaustijl, naast een laan die in die tijd grandioos was. Hiervoor kreeg hij een onbeperkt budget. In het huis barst een heus visueel vuurwerk los. De architect gebruikte edele en waardevolle materialen. De rood-oranje kleurenpaletten versterken de sfeer van luxe en comfort. Het huis prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wij beginnen de ochtend met het eerste huis gebouwd door Ernest Blérot in 1897.
Hij was na Victor Horta de populairste art nouveau-architect in Brussel. Tussen het einde van de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw zette hij in Brussel een zestigtal huizen neer. Zijn originele, door bloemen geïnspireerde stijl combineert verschillende decoratieve elementen: sgraffito's, smeedijzerwerk, houtwerk, mozaïeken,… Het huis aan de Belle-Vuestraat vertoont enkele Art nouveau meubelelementen.

10u00: afspraak aan de Belle-Vuestraat n. 46 te 1000 Brussel.

Einde bezoeken 12u30.

De prijs bevat de twee rondleidingen in het Frans. Geen inschrijving zonder betaling.
Maximum 20 personen.

Plaats:
Belle-Vuestraat n. 46 te 1000 Brussel

 

BANAD (Brussel’s Art nouveau Art deco) twee interieurs bezoeken

 

65€ / lid

Gelieve in te loggen!

 

Terug